03 3399 3600 (vain pvm)
 asiakaspalvelu@suomilimiitti.fi
Kirjaudu
« Takaisin

Arjen säästövinkit osa 1

Arjen säästövinkit osa 1

Moni meistä pähkäilee omassa arjessaan, miten saada rahat riittämään moninaisten menojen kattamiseksi. Asumis- ja ruokamenot nielevät osansa, ja lisäksi on olemassa liuta erilaisia maksuja, jotka on hoidettava aina eräpäivään mennessä.

Helpottaaksemme hektisen arkemme sujumista ilman jatkuvien rahahuolien painolastia, jokainen meistä voi pohtia keinoja jokapäiväisten menojensa kohtuullistamiseksi. 

Kokosimme tähän blogikirjoitukseen tukun varteenotettavia vinkkejä, joiden avulla voit säästää merkittäviä summia kulutustottumuksiasi optimoimalla.

Huolellinen kirjanpito kannattaa

Arkipäiväisestä kulutuskäyttäytymisestään on hyvä pitää mahdollisimman tarkkaa kirjaa. Tulojen ja menojen budjetointi jättää omaan talouteen tarvittavaa liikkumavaraa. Esimerkiksi omaan älypuhelimeensa saa kätevästi ladattua sovelluksia, jotka helpottavat henkilökohtaista kirjanpitoa. Näin ollen oman taloudenpidon reaaliaikainen seuranta on aina käden ulottuvilla, eikä tarvitse turhaan ihmetellä, mihin rahavarat milloinkin hupenevat.

Säästölippaasta kolikot talteen

Vanhaa kunnon säästöpossuakaan ei kannata jättää pölyttymään tyhjänä piirongin päälle. Käteisellä ostettaessa vaihtorahana saadut kolikot on hyvä sijoittaa omaan säästöpossuunsa. Kolikkolippaan täytyttyä sentit ja eurot on helppo viedä pankin automaattipisteeseen ja tallentaa kertyneet kolikot omalle säästötililleen - aivan kuin vanhaan hyvään aikaan oli tapana tehdä.

Hienosäätöä ruokamenojen kohtuullistamiseksi

Välttämättömien ruokamenojen osalta on olemassa monta kätevää tapaa säästää. Nälkäisenä ei juurikaan pitäisi mennä ruokaostoksille; kuluttaja tekee tällöin tutkitusti hetken mielijohteesta tehtyjä valintoja. Omat ostoksensa kannattaa aina suunnitella etukäteen ja laatia itselleen ostoslista. Kauppaan on hyvä ottaa mukaan oma kauppakassi, sillä esimerkiksi viiden muovikassin ostaminen viikossa tekee vuositasolla jopa 65 euroa.

Kokkaaminen tuo selvää säästöä

Pienistä puroista kasvaa helposti suuria. Esimerkiksi ruoan valmistaminen itse tuo selvää säästöä. 
Mikäli aikaa on enemmän kuin rahaa, kannattaa mahdollisimman suuri osa ruoasta kokata kotona.
Ruokaa on edullista valmistaa kerralla enemmänkin; ylimääräiset annokset säilyvät hyvin pakastimessa. Sieltä voi sitten tarpeen mukaan ottaa sopivan lounasvaihtoehdon töihin mukaan.

Heräteostoksien sijaan tarveharkintaa

Vaateostoksienkin osalta mieliteot kannattaa erottaa akuuteista ja todellisista tarpeista. Eritoten arkikäyttöön hankittavissa vaatteissa kannattaa panostaa laatuun. Arkivaatteiden on hyvä olla mahdollisimman kestäviä. Laatutuotteisiin panostaminen säästää pitkässä juoksussa.

Lainaaminen ja kierrätys ovat hyviä konsteja

Esimerkiksi vain harvoin tarvittavia juhlavaatteita voi myös lainata tai vuokrata; aina ei tarvitse ostaa uusia. Erilaiset kirpputorit ja kierrätysryhmät ovat usein mainio vaihtoehto eritoten arkisempien vaatteiden hankintaan. Lisäksi ylimääräisen tavaran muuttaminen euroiksi onnistuu kätevästi esimerkiksi netin kauppapaikoissa, kuten huuto.net tai tori.fi.

Kirpputoreilta voi usein tehdä arvokkaita löytöjä silloinkin, kun omaa kotia ollaan sisustamassa uuteen kuosiin. Tarkoin pohdituilla ja luovilla ratkaisuilla voi tehokkaasti välttyä uusien kalliiden tuotteiden hankkimiselta kerta toisensa jälkeen.

Liikennemenot kuriin omilla valinnoillaan

Myös jokapäiväisestä liikkumisestaan on mahdollista löytää säästökohteita. Omalla autollaan kannattaa ajaa mahdollisimman taloudellisesti - joutokäyntiä ja tarpeettomia reissuja välttäen. Oman autonsa voi myös siirtää seisontavakuutukseen osaksi vuotta; tämäkin konsti tuo autoilijalle selvää säästöä.

Varsinkin näin kesäaikaan pyöräily ja kävely paikasta toiseen lihottaa säästötiliä, ja hyötyliikunta edistää samalla terveyttä monin tavoin. Pidempiä matkoja varten kannattaa hyödyntää mahdollisuuksien mukaan julkisia kulkuvälineitä - oman polttoainesyöpön sijaan.

Joustoluotto tarjoaa apua yllättäviin menoihin

Aina on tärkeää säästää omia rahavarojaan pahan päivän varalle, mikäli se vain suinkin on mahdollista. Mutta kaikkeen ei voi aina varautua. Säännöllisten maksuvelvoitteiden lisäksi silloin tällöin eteen tulee yllättäviäkin rahareikiä, jotka on voitava tukkia mahdollisimman nopeasti.

Tällöin apua tarjoaa kotimainen Suomilimiitti-lainapalvelu, jonka kautta kuluttajat voivat helposti ja nopeasti hakea joustoluottoa milloin tahansa.

Kotimaisen rahoitusyhtiön lainavaihtoehto

Suomilimiitti on joustava tililuotto, joka tarjoaa lainanhakijan vapaaseen käyttöön 2000 euron luottorajan ilman monimutkaisia hakemuksia tai epäselviä piilokustannuksia.

Jatkuvaa tililuottoaan lainansaaja voi hyödyntää aina silloin, kun itse haluaa. Joustoluoton nostaminen onnistuu vaivattomasti verkossa. Luottopääomansa nostosta asiakkaalta veloitetaan ainoastaan 15 prosentin suuruinen nostoprovisio. Kuukauden aikana tehdyt nostot laskutetaan seuraavan kuukauden lopussa. Näin ollen korotonta maksuaikaa kertyy keskimäärin 45 päivää.

Lisäksi uudet asiakkaat saavat ensimmäisen noston täysin kuluitta aina 2000 euroon asti.

Suomilimiitti-lainapalvelun luotonantajana on täysin suomalaisomisteinen rahoitusalan yritys. J.W.-Yhtiöt Oy on jo vuodesta 2006 palvellut luotettavasti ja joustavasti satojatuhansia suomalaiskuluttajia heidän rahoitustarpeissaan.

Tämän artikkelin on tuottanut lainat kilpailuttava Haenyt.fi palvelu.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Suomilimiitti – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.