03 3399 3600 (vain pvm)
 asiakaspalvelu@suomilimiitti.fi
Kirjaudu
« Takaisin

Arjen säästövinkit osa 2

Arjen säästövinkit osa 2

Kesälomallakin joudumme usein laskemaan tarkoin, miten saada hupenevat rahavarat riittämään niin, että välttämättömien menojen lisäksi pääomaa jäisi vielä rentouttavaan ja antoisaan lomailuun.

Yksinkertaisin kotikonstein säästyy lyhyessäkin ajassa merkittävä potti. Nyt on hyvä hetki aloittaa omien kulutustottumusten tarkkailu ja toteuttaa pitkään pohdittu kulukuri.

Me haluamme kantaa oman kortemme kekoon välittämällä suomalaiskuluttajille rahanarvoisia vinkkejä säästämisen polulla. Säästövinkkejä arkeen ja juhlaan on netti pullollaan - tässä meidän tarjoama toinen kattaus.

Lomamatkakohteiden hintavertailu kannattaa

Kesälomakohteen valintaa on hyvä pohtia tarkoin, sillä eri matkakohteiden välillä on merkittäviä hintaeroja. Esimerkiksi Bulgariassa majoituskustannukset ja ruokamenot ovat selvästi pienemmät kuin vaikkapa Ranskan Rivieralla. Verkosta löytyy huokeahintaisia lomakohdevaihtoehtoja, joiden hintoja kannattaa vertailla ennen lopullista päätöstä.

Mikäli rantalomakohde houkuttelee tällä kertaa enemmän kuin laatuaika ikiomalla kotimökillään, oman hirsihuvilan voi vuokrata lomamatkansa ajaksi vaivattomasti netin kautta; halukkaita kesämökkeilijöitä on verkko tulvillaan.

Oma-aloitteisuus siivittää pitkälle

Matkustaminen lomakohteeseen on useimmiten edullisempaa, kun varaa lennot ja majoituksen netin kautta itse. Sekin on hyvä pitää mielessä, että halpalentoyhtiöiden tarjontaa hyödyntämällä matkakustannuksista saa leikattua melkoisen siivun.

Mikäli matkalle on mahdollista lähteä vaikka vain muutaman päivän varoitusajalla, äkkilähdöt ovat tällöin hyvä valinta. Edullisimmillaan äkkilähtömatkan voi saada toteutettua vain parin sadan euron hintaan.

Harrastaakin voi edullisesti

Näin kesäaikaan liikunnalliset aktiviteetit ovat meidän suomalaisten suosiossa: kun kerrankin on valoisaa ja lämmintä, luonnossa voi harrastaa melkein mitä tahansa - ja vieläpä ilmaiseksi. Kuntosalin juoksumatolla hikoilun sijaan nyt todellakin kannattaa lähteä ulos lenkille.

Lenkkeilyn lomassa voi samalla poimia vaikkapa mustikoita ja kantarelleja, jotka kypsyvät luonnon helmassa heinä-elokuussa. Metsän antimet kelpaavat varmasti omaan ruokapöytään tai vaihtoehtoisesti torikauppiaiden myyntikojuihin.

Lukeminen kannattaa aina

Kesällä on hyvää aikaa viihdyttää ja sivistää itseään lukemalla. Kirjastosta voi kätevästi lainata omia suosikkilehtiään ja kirjoja täysin ilmaiseksi. Julkista kirjastopalvelua tai antikvariaattien tarjontaa kannattaa ilman muuta hyödyntää, mikäli lukeminen on mieluisa harrastus.

Loppukesästä alemyynneissä riittää tarjontaa

Heinä-elokuussa kauppakeskuksissa riittää vilinää ja vilskettä, kun kuluttajat jalkautuvat alennusmyyntien pariin. Kesäalesta voi tehdä arvokkaitakin löytöjä, kunhan varaa riittävästi aikaa ja harkintaa erilaisten myyntiartikkeleiden hintavertailuun. Loppukesästä vaatekauppojen hyllyt notkuvat paidoista ja housuista, ja huokeahintaisia kenkiäkin on tarjolla yllin kyllin. Shoppailijan kannattaa siis olla tarkkana: täsmähankinnat tuottavat mielihyvää ja samalla kertyy säästöä kuin huomaamatta.

Tähteet hyötykäyttöön - ylensyöntiä syytä välttää

Välttämättömien ruokamenojen osalta on olemassa monta kätevää tapaa säästää. Ylimääräisten ruokatarvikkeiden heittäminen harakoille on tarpeetonta tuhlausta. On hyvä tiedostaa, että monet ruoka-ainekset ovat syömäkelpoisia vielä monta päivää sen jälkeen, kun niiden päiväys on umpeutunut.

Kannattavinta on valmistaa syömisensä kotona itse esimerkiksi edellispäivänä ylijääneistä ruokatarvikkeista ja tähteistä. Ylenpalttista herkutteluakin on syytä välttää: ylensyönti ei ole hyväksi terveydelle eikä myöskään lompakolle. Maltti on valttia myös juomisen suhteen: kaupasta ostettujen virvoitusjuomien sijaan hanaveden juominen on lähestulkoon ilmaista.

Korkokulut kuriin lainoja yhdistämällä

Mikäli taloutta rasittaa monien pienten pikalainojen ja muiden velkojen taakka, olemassa olevat lainat kannattaa yhdistää yhdeksi isommaksi lainaksi. Korkokuluja säästyy näin ollen jopa satoja euroja vuodessa.

Lainatarjontaan tutustuessaan on hyvä huomioida joidenkin luotonantajien tarjoama etu: uusi asiakas voi saada ensimmäisen lainansa jopa täysin korottomasti.

Joustoluotolla voi varautua yllättäviin menoihin

Aina on tärkeää säästää omia rahavarojaan pahan päivän varalle, mikäli se vain suinkin on mahdollista. Mutta kaikkeen ei voi aina varautua. Säännöllisten maksuvelvoitteiden lisäksi silloin tällöin eteen tulee yllättäviäkin rahareikiä, jotka on voitava tukkia mahdollisimman nopeasti.

Tällöin apua tarjoaa kotimainen Suomilimiitti-lainapalvelu, jonka kautta kuluttajat voivat helposti ja nopeasti hakea joustoluottoa, milloin heille parhaiten sopii.

Kotimaisen rahoitusyhtiön lainavaihtoehto

Suomalaisomisteisen rahoitusyhtiön kehittämä Suomilimiitti on joustava tililuotto. Kätevä lainavaihtoehto tarjoaa lainanhakijan vapaaseen käyttöön 2000 euron luottorajan ilman monimutkaisia hakemuksia tai epäselviä piilokustannuksia.

Jatkuvaa tililuottoaan lainansaaja voi hyödyntää aina silloin, kun itse haluaa. Joustoluoton nostaminen onnistuu vaivattomasti verkossa. Luottopääomansa nostosta asiakkaalta veloitetaan ainoastaan 15 prosentin suuruinen nostoprovisio. Kuukauden aikana tehdyt nostot laskutetaan seuraavan kuukauden lopussa. Näin ollen korotonta maksuaikaa kertyy keskimäärin 45 päivää.

Uudelle lainanhakijalle on tarjolla selkeää etua: Suomilimiitin uusi asiakas saa ensimmäisen noston täysin kuluitta aina 2000 euroon asti.

Artikkelin on tuottanut Ninnin Pikalaina, joka esittelee lainayritykset ja lisäksi erilaiset tarjoukset artikkelissaan koroton laina.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Suomilimiitti – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.