03 3399 3600 (vain pvm)
 asiakaspalvelu@suomilimiitti.fi
Kirjaudu
« Takaisin

Edulliset joululahjaideat niin perheelle kuin ystävillekin – ota talteen

Edulliset joululahjaideat niin perheelle kuin ystävillekin – ota talteen

Kokosimme ideoita huokeista joululahjoista helpottamaan taloudellista painetta, sillä joululahjoihin uppoaa helposti isoja summia. Näillä vinkeillä voit välttää stressaamisen rahasta jouluna, sillä lahjat eivät vaadi suurta budjettia, mutta ilahduttavat saajaansa.

Teetä muisto yhteisistä hetkistä tai muista tärkeistä asioista

Valokuvista on kohtuullisen edullista teettää mukavia muistoja ja valmiiksi kehystettyinä saat niistä mainion ja kohtuuhintaisen lahjan. Tämä on kiva lahjaidea myös jälkikasvusta vaikkapa isovanhemmille tai kummeille. Monet tuskailevat sen kanssa, että kuvia tulee nykyään otettua hurjasti, mutta niitä ei tule enää teetettyä, tämä idea on siinäkin mielessä mukava.

Ensi vuoden kalenteri omista kuvista on myöskin kiva ja persoonallinen lahja. Kalentereiden ulkoasua muokkaamalla voit vaikuttaa lahjan hintaan ja saat persoonallisen lahjan vaikkapa useammalle saajalle kerrallaan. Ystävälle tai kaveriporukalle voit teettää vaikkapa kuvakirjan yhteisestä reissusta.

Valokuvista voit painattaa myös kangastuotteita (paidat, tyynyliinat, kestokassit) tai astioita.

Edulliset lahjat lapsille

Jouluisiin paketteihin voi perheen pienimmille sujauttaa edullisesti liukureita ja pulkkia, samalla houkuttelet lahjan saajan ulkoilemaan. Myöskään palapelit, värityskirjat ja kynät eivät rasita lompakkoa tolkuttomasti ja auttavat samalla lapsen kehityksessä. Pienelle prinsessalle saat halvalla myös pinnejä ja pompuloita.

Hieman varttuneemmalle lapselle voit antaa elokuvalipun lahjaksi. Monet nuoret tuunaavat kännyköitään, lisävarusteita saa myös halvalla. Esimerkiksi kuoret, kuulokkeet tai pidikkeet eivät maksa paljoa. Puhelimiin voit lahjaksi ladata jonkun mieluisan pelin tai muun sovelluksen edullisesti.

Lahjakortti omasta ajasta

Edullisin lahjakortti on se, jossa lupaat omaa aikaasi. Tämä lahjaidea ei maksa euroakaan. Puolisolle voit luvata romanttisen illan kahden kesken vaikka lautapeliä kynttilänvalossa pelaillen. Äidin ja isän arkea voit helpottaa antamalla lahjakortin vaikka johonkin kodin askareeseen jota et normaalisti tee. Näitä lahjakortteja voit antaa myös ystäville lahjaksi, ja vain oma mielikuvitus on rajana.

Käytännölliset paketit käsityönä

Itse tehty lahja on paitsi edullinen myös toivottu ja neulotut paketit sopivat lahjaksi kaikille! Pipot, villasukat ja -käsineet ovat toivottuja lahjoja, ja jos puikot pysyvät käsissä, saat tehtyä mieluisat paketit hyvinkin edullisesti. Tekemiseen on toki hyvä varata aikaa, mikäli teet useampaan pakettiin lämpöiset lahjat. Monilla sivustoilla kokeneille neulojille upeita ohjeita villasukkiin. Villasukkiin löydät näppärän ohjeen Marttojen sivuilta ja monissa sukkalangoissa on hyvät ohjeet myös kääreessä.

Neulomisen lisäksi voit tehdä jouluiset lahjat myös ommellen. Tee vaikkapa jouluisesta kankaasta patalaput ja keittiöpyyhkeet. Tekemiseenkään ei mene kovin kauaa aikaa. Ekologisesti ajatteleva voi hurauttaa koneella näppärästi kestokassin ruokaostoksia varten ja vaikka painaa lasten kädenjäljet kankaaseen.

Itse tehdyt saippuat ovat myöskin ystävällisiä lompakolle.

Herkkuja joulupöytään

Kuivakakut ja piparit voit tehdä hyvissä ajoin ennen joulua, ja niistä saat pienellä vaivalla paketoitua upeat lahjat. Joulufiilistä voit kasvattaa myös tekemällä yhdessä lasten kanssa piparkakkutalon isovanhemmille. Näiden lisäksi voit tehdä jälkiruokaherkkuja, kuten joulupullia tai jouluhalkoja jälkiruokapöytään.

Sinapin tekeminen vaatii hieman enemmän, mutta itse tehty sinappi on ihana lisä joulupöytään. Itse kerätyistä marjoista voit tehdä hyydykkeitä ja pakkaamalla ne nätisti lasipurkkeihin saat näyttävät paketit hyvinkin halvalla.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Suomilimiitti – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.