03 3399 3600 (vain pvm)
 asiakaspalvelu@suomilimiitti.fi
Kirjaudu
« Takaisin

Investoi opiskeluvälineisiin ja tarvikkeisiin harkiten

Investoi opiskeluvälineisiin ja tarvikkeisiin harkiten

Peruskoulun käyminenkään ei ole ihan ilmaista, mutta jälkeen suoritettavat opinnot erityisesti vaativat taloudellisia satsauksia. Hankintalista riippuu toki valitusta opintopaikasta ja opintojen luonteesta. Tänä päivänä opiskelijan tulee hankkia muun muassa opiskeluvälineenä käytettävät tietokoneet itse. Lisäksi voi tulla eteen kuluja uudelle paikkakunnalle muutosta ja asunnon hankkimisesta sekä muun muassa sosiaalisen elämän kannalta tärkeistä haalareista ja tilaisuuksista.

Aloittavan opiskelijan budjetti on usein hyvin rajallinen, mutta silti pitäisi pystyä sijoittamaan tulevaisuuteen. Opiskelijan lista on pitkä, osa hankinnoista on välttämättömiä osaa voi oman taloudellisen tilanteen mukaan harkita. Opiskelijan oman tilin lisäksi aloituskustannukset voivat käydä myös vanhempien lompakolle. Budjetin tekemisestä on iso apu erityisesti silloin, kun taloudessa on tiukkaa.


Opiskeluvälineet

Hyviin työvälineisiin kannattaa panostaa. Valitusta opintoalasta riippuen työvälineisiin tehtävät satsaukset saattavat vaihdella paljonkin, mutta kaikissa opinnoissa on tänä päivänä oleellinen oma tietokone. Joissain tapauksissa voi riittää perusmalli, jolla voi surffata netissä ja kirjoittaa opintoihin liittyviä tehtäviä. Toisissa tapaukissa olisi hyvä saada järeämpi malli, jolla voi tehdä monipuolisesti alaan liittyviä harjoituksia. Pelkän koneen lisäksi tulevat eteen monet menot, joista voi kertyä yllättävänkin isoja kustannuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi virustentorjuntaohjelma, muut ohjelmistomaksut ja oheisvälineet.

Koneita on monen hintaisia ja niiden vertailu voi olla hankalaa, mikäli et ole perehtynyt teknisiin hienouksiin. Onkin hyvä pohtia ennen ostoksille menoa ne itselle kriittiset ominaisuudet, joihin haluaa sijoittaa.

Oppikirjojen hankinta on myös iso pakollinen menoerä jo lukiolaisille. Samoin laskimet sekä monet pienemmät hankinnat rasittavat joko opiskelijan tai hänen vanhempiensa taloutta.

Asumiskustannukset 

Silloin kun opiskelija muuttaa ensimmäistä kertaa omilleen, on edessä useita kuluja. Tavaroiden muuttaminen ei ole ilmaista, mutta todennäköisesti se on edullisempaa kuin uusien kalusteiden, astioiden ja muiden arjen tarpeiden hommaaminen. Lisäksi asunnosta joutuu maksamaan vuokravakuuksia. Opiskelijoiden soluasunnot ovat luonnollisesti se edullisin vaihtoehto, niitä on mahdollista saada myös kalustettuina, jolloin taloudellinen panostus on pieni. Kaverin kanssa hankittava kimppa-asunto, on myöskin hyvä vaihtoehto säästää kustannuksissa.

Opiskelijan on mahdollista saada erilaisia taloudellisia tukia, joista yksi on asumistuki. Asumistuki ei vaikuta opintotuen saamiseen, joten sitä kannattaa hyödyntää. Hakemus kannattaa täyttää heti, kun hakemuksen täyttämiseen tarvittavat tiedot ovat selvillä. Kelan sivuilta löytyy hyvät ohjeet hakemuksen täyttämiseen.

Uutena vai käytettynä

Osan opiskeluvälineistä ja -tarvikkeista voi hankkia käytettynä, suosittuja säästökohteita ovat esimerkiksi kurssikirjat, joita voi ostaa useammasta paikasta käytettynä. Myöskin tietokoneita voi ostaa käytettynä ja uudelle käyttäjälle valmiiksi asennettuna. Käytettynä ostaminen on erinomainen säästökohde, suosi siis käytettyä jollet ehdottomasti tarvitse uutta.

Opiskelu on sijoitus itseen ja tulevaisuuteen, joten yllä mainitut kulut ovat pikemminkin investointi, joka maksaa itsensä takaisin.

Suomilimiitin limiittilaina auttaa silloin, kun tarvitset talouden ylimääräisiin menoihin puskuria nopeasti. Hae limiittilainaa.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Suomilimiitti – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.