03 3399 3600 (vain pvm)
 asiakaspalvelu@suomilimiitti.fi
Kirjaudu
« Takaisin

Veronpalautukset ja muutokset verotuksessa vuonna 2019

Veronpalautukset ja muutokset verotuksessa vuonna 2019

Veronpalautukset maksetaan tänä vuonna viimeistä kertaa samana päivänä kaikille, maksupäivä on tiistai 11.12.2018. Pienin maksettava palautus on 5 euroa. Veroilmoituksesta tai verohallinnon Oma vero -palvelusta voit tarkastaa veronpalautuksen määrän sekä tilinumeron, jolle palautukset maksetaan.

Mikäli tilinumero ei ole verottajan tiedossa, saat veronpalautukset maksuosoituksena 19.12. alkaen OP:n välityksellä. Tilinumeron voi ilmoittaa verottajalle 24.11. asti vuoden 2017 verotusta koskien.

Jäännösverot eli tuttavallisemmin mätkyt on mahdollista maksaa 2 erässä, mikäli summa on vähintään 170 €. Eräpäivät ovat 3.12.2018 ja 1.2.2019. Alle 170 € jäännösverot on maksettava kerralla 3.12.2018.

Porrastettu veromalli käyttöön

Vuonna 2019 siirrytään uuden lain mukaan joustavaan malliin, jossa henkilöasiakkaat sekä saavat palautukset että maksavat mätkyt porrastetusti elokuusta joulukuuhun. Tämä tarkoittaa sitä, että veronpalautuksia ja jäännösveroja maksetaan elo-, syys-, loka- ja marraskuussa.

Työnantajat ilmoittavat palkkatiedot suoraan tulorekisteriin vuoden 2019 alusta. Tulorekisteri on sähköinen tietokanta tulotiedoille. Tulorekisteriin ilmoitetaan palkkojen lisäksi palkkiot, luontoisedut, työkorvaukset, muut ansiotulot sekä verovapaat ja veronalaiset kustannusten korvaukset. Tulorekisteriin ilmoitetaan kaikki palkkatiedot 1.1.2019 jälkeen maksetuista palkoista riippumatta summasta tai tulonsaajan iästä.

Esitäytetyt veroehdotukset lähetetään aiempien vuosien malliin huhtikuussa. Veropäätös on mahdollista saada jo kesäkuussa, mikäli ehdotukseen ei tarvitse tehdä muutoksia. Veronpalautuksen maksupäivä on tällöin jo elokuussa. Suurin osa palautuksista maksettaneen elokuussa, sillä henkilöasiakkaat hyväksyvät useimmiten ehdotuksen sellaisenaan. Muutettuun veroehdotukseen saa päätöksiä heinäkuusta alkaen.

Yksi verokortti riittää

Vuoden 2019 alusta työnantajat toimittavat palkkatiedot verottajalle ajantasaisesti, jolloin maksettavan veron määrä on aina lähellä oikeaa summaa. Näin ollen suuria veronpalautuksia tai jäännösveroa ei enää ensi vuonna makseta. Joitain summia edelleen maksetaan niin palautuksina kuin mätkyinäkin, sillä palkansaajat ilmoittavat edelleen tulonhankkimisvähennykset itse verottajalle. Vuoden 2019 verokortit toimitetaan joulukuussa 2018 veronmaksajille.

Sama verokortti käy jatkossa kaikille palkkatuloille, sivutuloja varten ei siis enää tarvitse hankkia erillistä verokorttia. Käytöstä poistuvat tulorajaton freelance-, portaikko- sekä palkkakausikohtainen verokortti. Erilliset eläkkeensaajien palkkaverokortit jäävät myös pois. Jatkossa on entistä tärkeämpää seurata tulojen kertymistä erityisesti, jos työnantajia on useita.

Veronpalautukset ennakkoon

Veronpalautukset on mahdollista saada tilille jo ennakkoon hyödyntämällä limiittilainaa. Suomilimiitti tarjoaa käyttöösi joustavan tililuoton, johon on mahdollista saada jopa 60 päivää korotonta maksuaikaa. Voit hyödyntää pikalainaa niin yllättäviin menoihin kuin isompiin hankintoihinkin. Käsittelemme lainahakemuksesi ripeästi ja rahat saat tilillesi muutamassa minuutissa.

Joustoa tähän päivään ja huomiseen tarjoaa Suomilimiitti – helppo ja nopea tililuotto käytössäsi kun tarvitset rahoitusta elämän muuttuviin tilanteisiin.